שלום אורח
שם משתמש
סיסמא
שכחתי סיסמא

הצטרפות לאתר
הוספת מתכון
 
 
 
קטגוריות
 
 
 


אחסון אתרים ירוק
 
 
» » » מאכלים שוקולדיים שניתן להכין בבית

מאכלים שוקולדיים שניתן להכין בבית


כדי לאכול קינוחי שוקולד טעימים ואיכותיים אין הכרח לבוא לבית קפה או מאפייה, ובהחלט ניתן להכין מגוון של מאכלים בבית וללא צורך בידע ייחודי או בציוד מקצועי.

מאת: joabliso
תאריך הוספה: 2012-07-02

מאכלי שוקולד

שוקולד, עבור רבים, הוא מאכל ומרכיב בסיסי שקשה מאוד לוותר עליו. בימינו, הוא נמצא כמעט בכל סוג של קינוח ואפילו זולג מתחום הקונדיטוריה לעולם הבישול.כדי לאכול קינוחי שוקולד טעימים ואיכותיים אין הכרח לבוא לבית קפה או מאפייה, ובהחלט ניתן להכין מגוון של מאכלים בבית וללא צורך בידע ייחודי או בציוד מקצועי.

בסדנאות השוקולד של שוקו קלאב תלמדו על עולם השוקולד ותתנסו בהכנה חוויתית של משקאות ומאכלים מבוססי שוקולד. בכתבה שלנו היום, נדבר בצקרה על עולם השוקולד, ונלמד 3 מתכונים פשוטים להכנה.

דברים שכדאי לדעת על שוקולד

השוקולד, למרות שלעיתים נדמה שנמצא בכל העולם ושגם היה כאן מאז ומתמיד, הוא למעשה מאכל חדש מאוד בעולמנו.השוקולד מיוצר מקקאו שמקורו באמריקה המרכזית והדרומית, והאינדיאנים של שבטי המאיה והאינקה הכירו אותו כבר לפני מאות שנים. אלא שבניגוד אלינו, הם נהגו להכין ממנו משקאות מרירים וחריפים שנשתו בזכות סגולות בריאותיות שיוחסו להם.

רק בסוף המאה ה-19, הומצאה בבלגיה השיטה לייצר מהקקאו את חמאת הקקאו שממנה מיוצרים סוגי השוקולד המודרניים. מאז שהומצא, הפך השוקולד לנפוץ ופופולארי בעולם כולו תוך עשרות שנים בלבד.

מאז זוכים בני אדם בכל העולם ליהנות מהטעם המתוק ומהעורר – אך גם נאלצים לסבול ממגפת השמנה ששוקולד ומתוקים הם מהגורמים לה.בעיני רבים, השוקולד מתקשר אסוציאטיבית לאהבה, רומנטיקה ורגשות חיוביים. סקר שנערך בבריטניה לפני מספר שנים אף הצביע על כך שכ-50% מנשות בריטניה וכ-25% מהגברים עשויים להעדיף שוקולד על פני סקס.

לפני שניגש להכין את 3 המתכונים שנדבר עליהם, חשוב לדעת ששוקולד הוא מרכיב רגיש מאוד, במיוחד רגיש לחום. נהוג לומר לגביו ש"מה שחם לנו גם חם לשוקולד", כלומר גם כשתתיכו שוקולד, חשוב לעשות זאת בטמפרטורות נמוכות ושאינן עולות על חום גוף.

בנוסף, לא נתאר את המתכונים היום בשיטה הקלאסית והשבלונית של "מתכון", אלא פשוט נלמד איך מכינים אותם.

טראפלס

כדי להכין טראפלס, המרכיב החשוב ביותר להצטייד בו הוא שוקולד מריר. אפשר להשתמש בשוקולד פרה, אבל אם תשקיעו בשוקולד מריר איכותי התוצאות והטעם יהיו טובים יותר. כדי להכין 25 כדורי טראפלס תזדקקו לכ-200 גרם שוקולד.

בנוסף, תזדקקו לחצי כוס (כ-100 מ"ל) שמנת מתוקה וגם כמה כפות של אבקת קקאו.

ראשית, הניחו את השמנת המתוקה בסיר והביאו אותו לרתיחה – כבו את הסיר מיד עם ההגעה לרתיחה. חכו כמה רגעים, וצקו את השמנת על השוקולד המריר.

לאחר מכן, ערבבו את השוקולד והשמנת, עדיף באמצעות מטרפה, עד ליצירת שוקולד מומס לחלוטין ובעל מרקם חלק ואחיד. הניחו את השוקולד למקרר למשך כ-10 דקות.

הוציאו את השוקולד מהמקרר, וצרו ממנו עיגולים קטנים. הניחו אותם בתבנית או קופסא, והחזירו למקרר למשך כחצי שעה נוספת. לבסוף, קחו את העיגול המקוררים, גלגלו אותם שוב לכדורים והטבילו אותם בתוך אבקת הקקאו.

זהו – קיבלתם כדורי טראפלס טעימים ומתוקים מאוד. היזהרו – זה עשוי להיות משמין מאוד.

קראו על הכנת משקה שוקולד ופרלינים בצורות 



תגובות

הוסף תגובה הוספת תגובה

מתכונים חדשיםקו מפריד
arrow פרגית עם ירקות ואורז
arrow מרק אפונה פרווה
arrow עוגת תפוחים ודבש הפוכה
arrow עוגיות שיש שקדים פקאן
arrow מאפינס קוקוס

תגובות חדשותקו מפריד
מרק אפונה פרווה
פשוט מרק...
פנקייק
יצא מעולה...
בלינצ'ס גבינה שחור לבן
נראה טוב!
תחרות המתכונים לפסח תשע"ג
למה אי אפשר...
תחרות המתכונים לפסח תשע"ג
היי תמר

חדשים בקהילהקו מפריד

טללב
טללב
gimgorme
gimgorme
מונטנה
מונטנה

כל חברי הקהילה  arrows
קו מפריד