שלום אורח
שם משתמש
סיסמא
שכחתי סיסמא

הצטרפות לאתר
הוספת מתכון
 
 
 
קטגוריות
 
 
 


אחסון אתרים ירוק
 
 
» » » מתכונים לפסח: מתכונים דיאטטיים לחג הכי משמין בשנה

מתכונים לפסח: מתכונים דיאטטיים לחג הכי משמין בשנה


פסח זה חג החירות, וחירות, כל הנראה, משמינה במיוחד. אם גם לכם לא מתחשק לקנות מלתחה חדשה הנה לכם כמה מתכונים דיאטטיים לפסח שכדאי לנסות

מאת: יהודה
תאריך הוספה: 2015-03-24

אורז סוגת

כולם תמיד מקטרים שהם עולים חמישה קילו בפסח, משמינים מארוחה לארוחה עשירה ברטבים, אגוזים, שקדים קמח מצות, שמן ומה לא. באמת שלא מובן לי למה דווקא בפסח זה קורה. הרי פסח הוא החג הזה שבו כולם מנקים את האורוות – בשם מצוות ביעור החמץ כבר מתלבשים על כל הבית, מנקים, מקרצפים, צובעים, מעצבים, מחדשים, ולמעשה פותחים דף חדש ונקי. למה לא לעשות אותו הדבר עם הגוף שלנו ולצאת לדרך חדשה עם דיאטה נטולת לחם ופחמימות?

לא ייתכן כדבר הזה שסילקנו את כל החמץ מהבית רק בשביל לפנות מקום לקמח מצות שהוא הרבה פחות טעים והרבה יותר משמין. פסח הוא ההזדמנות שלנו לנסות להסתדר בלי בורקסים ופיצות, כי גם ככה אסור לאכול אותם, וכשאסור, או לפחות הרבה יותר קשה להשיג בחנויות שמקפידות על כשרות, זה צריך להיות הרבה יותר קל. זה הזמן לנסות להסתדר עם ירקות טריים ומבושלים, אורז, קטניות (אם אתם בסדר עם קטניות מבחינת כשרות) ובזמן שלא אוכלים, לצאת ולטייל ולעשות ספורט, כי בפסח סוף סוף יש זמן גם לזה!

מומלץ לאתר בין מתכונים לפסח את הדיאטטיים שיסייעו לצלוח את הדרך הקולינרית החדשה שלנו. זה מתכון של אימא שלי שאפשר להכין בפסח וגם בכל זמן אחר, והוא תמיד יוצא טעים!

אורז אדום אדום עם ירקות

זהו אחד מן המתכונים הצבעוניים ביותר, והבריאים ביותר, שמזין את הגוף שלנו בשלל ויטמינים, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל וחלבון. הטעם הנהדר ישכיח מלבנו שמדובר בכלל במתכון דיאטטי...


מה צריך?

כוס וחצי אורז אדום של סוגת
3 כוסות מים
מעט מלח
פפריקה
כפית מרק פטריות
1 בצל בינוני קצוץ
2 כוסות נבטים
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2/4 כרוב גדול חתוך רצועות-רצועות
2 גזרים גדולים חתוכים למקלות דקים

בשביל הרוטב הסודי: 5 כפות סויה, 2 כפות סילאן, פלפל שחור, מלח


איך מכינים?

1. בתוך מסננת שוטפים את האורז, שמים בסיר ומטגנים כ-5 דקות.

2. בקומקום מרתיחים 3 כוסות מים ולאחר מכן שופכים לסיר. מוסיפים פפריקה, מלח ומרק פטריות, מערבבים ומכסים את הסיר. אחרי 5 דקות מערבבים, ועושים זאת שוב כל כמה דקות.

3. כשמגיעים למצב שאין יותר כמעט מים בסיר אפשר לכבות את האש. שמים מטלית על הסיר הפתוח ונותנים לו להישאר במצב הזה כרבע שעה.

4. לוקחים מחבת ומחממים עם קצת שמן. כשהשמן מתחמם מטגנים בצל עד שהוא מזהיב קלות.

5. מצרפים גזר לחגיגה ומבשלים כך כ-5 דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.

6. מצרפים גם כרוב לחגיגה ומערבבים את כולם ביחד עד שהכרוב מצטמצם גם הוא. עניין של עוד כמה דקות.

7. זה הזמן להוסיף גם הנבטים והבצל הירוק, לתבל עם סילאן, סויה, מלח ופלפל בשחור. מבשלים ככה עוד 5 דקות.

8. את מה שבישלנו במחבת מורידים לסיר האורז, ומערבבים הכול ביחד. עכשיו כל שנותר הוא לאכול וללקק את האצבעות (או להסתפק במגבון לח/ מים וסבון).

בתיאבון
חג פסח כשר ובריא!

היכנסו לאתר של סוגת – מתכונים לפסח, לעוד כמה מתכונים מצוינים לחג!



תגובות

הוסף תגובה הוספת תגובה

מתכונים חדשיםקו מפריד
arrow מרק סלק ותמר הנידי
arrow מתכון לעוף צלוי ברוטב דבש חרדל
arrow בשר וירקות מוסתרים לילדים שאוכלים רק פחמימות
arrow פרגית עם ירקות ואורז
arrow מרק אפונה פרווה

תגובות חדשותקו מפריד
מרק אפונה פרווה
פשוט מרק...
פנקייק
יצא מעולה...
בלינצ'ס גבינה שחור לבן
נראה טוב!
תחרות המתכונים לפסח 2013
למה אי אפשר...
תחרות המתכונים לפסח 2013
היי תמר

חדשים בקהילהקו מפריד

nisim
nisim
ThaCype
ThaCype
Darrylquams
Darrylquams

כל חברי הקהילה  arrows
קו מפריד