שלום אורח
שם משתמש
סיסמא
שכחתי סיסמא

הצטרפות לאתר
הוספת מתכון
 
 
 
קטגוריות
 
 
 


אחסון אתרים ירוק
 
 
» » » סדנאות בישול – והפעם, תאילנדי

סדנאות בישול – והפעם, תאילנדי


הרבה אנשים אומרים שהם יכולים לחלק את האהבה שלהם לאוכל לשניים – לפני הטיול לתאילנד ואחרי הטיול לתאילנד.

מאת: yehuda111
תאריך הוספה: 2015-06-04

אני ביליתי בתאילנד בטיול שאחרי צבא, הרבה לפני שהפכתי לטבעונית. שם גיליתי כמה שטעים לי ג'ינג'ר וסויה וכמה שזה כיף להקפיץ על הווק. הקפצה על ווק היא ללא ספק הגרסה התאילנדית לג'אגלינג!


גיליתי גם שבארץ ממש לא יודעים להכין אוכל תאילנדי... הקשר בין ה"צ'יקן בגט" הדוחה ונוטף השמן  (תמיד הגעיל אותי, הרבה לפני הטבעונות) או האטריות המוקפצות עם ירקות ברוטב סויה לבין המטבח התאי העשיר והמפואר הוא מקרי בהחלט.  מטבח תאי אמיתי יש בו הרמוניה מטורפת בין מלוח, מתוק, חמוץ וחריף – חגיגה של טעמים עליהם מנצחים תבלינים דומיננטיים בעלי השפעות הודיות, מוסלמיות, בורמזיות ומקומיות. בארץ בחרו לאמץ קומץ מאוד מצומצם של חומרי גלם, ולהתחבר לשוליים הקולינריים של המטבח המדהים הזה.

המטבח התאילנדי כל כך נוח וידידותי לטבעונים. אורז הוא הלחם של התאילנדים, טופו הוא החמאה, ואליהם מצטרפים סויה, קוקוס, קארי, צ'ילי, אטריות, שורשי תיבול, פירות, ירקות ועוד שלל תבלינים ומרכיבים מפתיעים. אם יש לכם בבית את מוצרי היסוד של המטבח הזה, אתם יכולים להכין כל מה שעולה בדעתכם, בגרסה טבעונית טעימה ומזינה. העניין הוא שאנחנו הישראלים פשוט לא יודעים להכין אוכל תאילנדי אמיתי!

הכי כדאי ללמוד מאנשים שמגיעים משם, מהמקום שבו אנשים באמת יודעים לבשל את האוכל הזה. גם היום כאשר יש לי כבר שליטה דיי  גבוהה ברזי המטבח התאילנדי, אני נוהגת לפקוד סדנאות בישול בתחום. הרי זה אף פעם לא מזיק להכיר טכניקה חדשה או מתכון מעניין. בשנה האחרונה השתתפתי במספר סדנאות בישול של עדי עליה ("סאנוק" ) שמתמחה גם בבישול תאילנדי טבעוני.

עדי עליה היא ישראלית מקסימה שמגיעה לעתים לביקורים קצרים בישראל. רוב הזמן היא מבלה בתאילנד ומתמחה שם בבישול מקומי. יש לה בלוג ממש מצליח שנקרא "סאנוק" שבו היא עוסקת באוכל תאי אותנטי. יש לה גם ספר בישול בעל שם זהה ("סאנוק" אגב זה כיף בשפה התאית). בסדנאות שלה היא מציגה חומרי גלם מיוחדים ומפתיעים, ניחוחות משכרים ושלל טכניקות בישול קלאסיות ואהובות מתוך המטבח התאי.

במהלך בישול של מנות מגוונות וצבעוניות, שכולן כמובן על טהרת הצומח, היא מספרת על החיים שלה בתאילנד הרחוקה, ומחזירה את כל מי שהיה שם בטיול ההוא שאחרי הצבא לרגעים הכי יפים בחייו.


עכשיו רק נותר להניח שכל הדיבורים האלה על סדנאות בישול טבעוניות עם נגיעות אקזוטיות רק פתחו לכם את התיאבון,מה דעתכם לנסות אחת כזאת ולשדרג את הארוחות בבית? נראה לי שזה רעיון נפלא.



תגובות

הוסף תגובה הוספת תגובה

מתכונים חדשיםקו מפריד
arrow מרק סלק ותמר הנידי
arrow מתכון לעוף צלוי ברוטב דבש חרדל
arrow בשר וירקות מוסתרים לילדים שאוכלים רק פחמימות
arrow פרגית עם ירקות ואורז
arrow מרק אפונה פרווה

תגובות חדשותקו מפריד
מרק אפונה פרווה
פשוט מרק...
פנקייק
יצא מעולה...
בלינצ'ס גבינה שחור לבן
נראה טוב!
תחרות המתכונים לפסח 2013
למה אי אפשר...
תחרות המתכונים לפסח 2013
היי תמר

חדשים בקהילהקו מפריד

אייל
אייל
nisim
nisim
seodoseo
seodoseo

כל חברי הקהילה  arrows
קו מפריד