שם משתמש |
סיסמא |
שכחתי סיסמא |
![]() ![]() |
קטגוריות |
|
![]() |
חגיגות שונות ומשונות מתרחשות באנגליה מידי שנה, אחת מהן היא מרוץ פנקייק לנשים בלבד. למרות שעבורנו, מרוץ פנקייק הוא מקור לבדיחה, אל לנו לטעות, מדובר במרוץ אותו המשתתפות והעיירה בה הוא נערך לוקחים ברצינות גמורה. המרוץ פתוח לקהל הרחב וכל מי שרוצה לצפות בפנקייק מתרוצץ (בליווי אישה רצה) מוזמן.
בעיר הקטנטנה אולניי שבמחוז בקינגהאמשייר כ-95 ק"מ מצפון לבירת אנגליה, לונדון, מתקיים מידי שנה בתחילת חודש מרץ מרוץ הפנקייק. נהוג לקיים אותו ביום "שלישי השמן" , היום שפותח את צום הבשר לפני חג הפסחא הנוצרי. המרוץ הייחודי הזה מתקיים מזה כ-500 שנה. במרוץ הפנקייק משתתפות נשים בלבד, מעל גיל 18 היכולות לרוץ עם מחבט פנקייק בידיהן.
למרות הגיחוך הקל שכולנו חווים כרגע, המרוץ הזה נלקח ברצינות רבה ומיד שנה משתתפות בו עשרות נשים כשכל אחת מהן מקווה להיות המנצחת הגדולה. למרוץ כללים נוקשים ביותר – מרוץ הפנקייק מתחיל בשעה 11:55 בדיוק, על המשתתפות לרוץ במסלול מוגדר מראש שאורכו כ-400 מטרים ומתחיל בכיכר השוק בעיר כשמחבת עליה מונח פנקייק חם וטרי מוחזקת בידיהן. על המשתתפות להפוך את הפנקייק לפחות שלוש פעמים במהלך הריצה, משימה לא פשוטה כלל וכלל. כל משתתפת לובשת את הלבוש המסורתי של האזור, לבוש אותו לבשו עקרות בית מזה מאות שנים – שמלה, מטפחת וסינר.
ישנן כמה גרסאות למקור המרוץ המשונה הזה, הגרסה המקובלת על רוב המשוגעים לדבר היא האגדה על עקרת הבית שהכינה פנקייקים ביום של טקס הווידוי בכנסיה המקומית. עקרת הבית המסורה, עמלה על הכנת פנקייק למשפחתה ולא שמה לב לשעה. כשהיא שמעה את פעמוני הכנסייה הבינה שהיא מאחרת לווידוי. בלי לחשוב פעמיים, רצה הגברת לכנסייה המקומית כשמחבת עם פנקייק לוהט עוד בידה.
האישה שמגיעה ראשונה לקו הגמר חייבת לזרוק את הפנקייק מתוך המחבת שלה, ברגע זה היא כבר זוכה לתשואות רמות מן הקהל. הפרס האמיתי הוא לא אספקת פנקייק לכל החיים וגם לא מתכון פנקייק סודי, הוא לא אחר מאשר ברכה משמש הכנסייה של העיר ונשיקת לחי לשלום. עשרות הנשים המשתתפות במרוץ הזה עושות מאמץ אמיתי כדי להגיע ראשונות ולזכות בברכת הכנסייה.
הפנקייק האנגלי עבר גלגולים רבים ודומה מאוד לפנקייק שכולנו מכירים. ישנן גרסאות רבות של פנקייק שמקובלות ופופולאריות באנגליה, הגרסה שבה משתמשים במרוץ דומה מאוד לבלינצ'ס ופחות לפנקייק אמריקאי עבה.
באנגליה, נהוג להכין פנקייק כמו שמכינים בארץ מקמח לבן ביצים וחלב. ישנה גרסה נוספת של פנקייק שמכונה פשטידת יורקשר, היא למעשה פנקייק אפוי ולא מטוגן. במרוץ מעדיפים את הפנקייק העשוי על מחבת, לזכר אותה עקרת בית ממהרת ומסורה.