שלום אורח
שם משתמש
סיסמא
שכחתי סיסמא

הצטרפות לאתר
הוספת מתכון
 
 
 
קטגוריות
 
 
 


אחסון אתרים ירוק
 
 
» מתכונים » » » כתף בקר בתחמיץ (בשר כבוש)

כתף בקר בתחמיץ (בשר כבוש)


תחרות מתכוני פסח

מאת:
תאריך הוספה:
זמן הכנה:
רמת קושי: בינוני
כשרות: כשר בשרי


כתף בקר בתחמיץ (בשר כבוש)

מרכיבים

  • החומרים הדרושים:
  • 1-1.5 ק"ג כתף בקר או עגל(או פאלש פילה)
  • 1 ראש שום מפורק ומקולף
  • 1 כפית סוכר
  • 1-2 כפיות מלח
  • 2 עלי דפנה
  • 3-4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף חרדל
  • 1/2 כוס יין לבן או אדום
  • 1/4 כוס חומץ 5%
  • מים לכיסוי הבשר

אופן ההכנה

1. מורחים את הבשר בחרדל, פפריקה ושמים בכלי פיירקס גדול שיכיל אותו בנוחיות. מוסיפים את יתר התבלינים וממלאים מים עד לכיסוי הבשר.
2. מכסים ומשאירים במקרר עד 3 ימים כאשר כל יום הופכים את הבשר מצד לצד (בערך פעמיים ביום).
3. אחרי 3 ימים מבשלים את הבשר בתחמיץ.
שני אפשרויות:
א. מבשלים אותו בסיר לחץ לפי ההוראות - בערך 1.5 שעות אחרי הרתיחה וסגירת הסיר.
ב. שמים בתנור בתבנית עם התחמיץ למשך 2-3 שעות ואולי יותר, כאשר מדי פעם מרטיבים את הבשר עם הרוטב. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים חמימים. אופים עד שהבשר רך מאוד.
4. מצננים את הבשר ורק אז פורסים לפרוסות ומחממים עם הרוטב.
5. אפשר להגיש עם אורז, תפוחי אדמה בתנור או כל תוספת שאוהבים.
אפשרות נוספת - להגיש פרוס קר כארוחת מזנון.

1 2 3 4 5
דרגו!
דירוג הגולשים: (0 מדרגים)


תגובות

הוספת תגובה


מתכונים חדשיםקו מפריד
arrow מרק סלק ותמר הנידי
arrow מתכון לעוף צלוי ברוטב דבש חרדל
arrow בשר וירקות מוסתרים לילדים שאוכלים רק פחמימות
arrow פרגית עם ירקות ואורז
arrow מרק אפונה פרווה

תגובות חדשותקו מפריד
מרק אפונה פרווה
פשוט מרק...
פנקייק
יצא מעולה...
בלינצ'ס גבינה שחור לבן
נראה טוב!
תחרות המתכונים לפסח 2013
למה אי אפשר...
תחרות המתכונים לפסח 2013
היי תמר

חדשים בקהילהקו מפריד

nisim
nisim
ThaCype
ThaCype
Darrylquams
Darrylquams

כל חברי הקהילה  arrows
קו מפריד