שלום אורח
שם משתמש
סיסמא
שכחתי סיסמא

הצטרפות לאתר
הוספת מתכון
 
 
 
קטגוריות
 
 
 


אחסון אתרים ירוק
 
 
» מתכונים » » » עטייף בגבינה עיזים, מוצרלה, אגוזי מלך ופיקאן בסירופ ורדים לואיזה

עטייף בגבינה עיזים, מוצרלה, אגוזי מלך ופיקאן בסירופ ורדים לואיזה


בילדותי ראיתי את סבתא בחודש רמאדן "חודש הצום" אופה בצק דליל כזה רק מצד אחד, ממלאה אותו במילוי מוזר מגבינה ואגוזים ומניחה את המילוי בצד הלא אפוי ואח"כ מטגנתבשמן עמוק ולוהט. עם ניחוח של פרחים. בחיוך ובגאווה רבה מציג לכם מתכון של סבתא עם נגיעות קטנות שלי, לשבועות

מאת:
תאריך הוספה:
זמן הכנה:
רמת קושי: בינוני
כשרות: כשר חלבי


עטייף בגבינה עיזים, מוצרלה, אגוזי מלך ופיקאן בסירופ ורדים לואיזה

מרכיבים

  • לבצק :
  • 1 ק"ג קמח
  • 10 גרם כפית שמרים יבשים
  • ... 5 גרם אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • כ- 4 כוסות מים

  • למילת :
  • 200 גרם אגוזי מלך טחונים גס
  • 200 גרם אגוזי פיקאן טחונים גס
  • 100 גרם גבינת בקר "ג'יבני" מגוררת, או מוצרלה
  • 100 גרם גבינת עזים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 100 גרם סוכר
  • 30 גרם ג'ינג'ר מסוכר

  • לסירופ סוכר :
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 3 פרחי ורדים
  • 6 עלי לואיזה
  • מיץ מחצי לימון
  • גבינת עיזים

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, שמרים, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים את המים עד שמתקבלת עיסה סמיכה שמזכירה בלילה של פנקייק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה – עד שניתן לראות בועות.

2. מכינים את הפנקייק: מחממים פלטה או מחבת רחבה "בלי שמן". יוצקים על המחבת חצי מצקת מבלילת הבצק. צולים את הפנקייק עד שהבועות מתקבעות "2-3 דקות" ומוציאים. לא הופכים ולא צולים מהצד השני! כמו בכל פנקייק – את ה 2-3 הראשונים תמיד זורקים והבאים כבר יהיו מוצלחים.

3. ממלאים את העטייף

4. מניחים את הפנקייק כך שהצד הלא מבושל "עם הבועות" כלפי מעלה. מניחים כפית מהמלית במרכז ומקפלים את הפנקייק לחצי – כך שמתקבל כיסון בצורת חצי עיגול. מהדקים את השוליים היטב. שומרים על מגבת בצד עד הטיגון. ניתן גם להקפיא את העטייף בשלב זה ולשמור לרגע שבו תרצו לטגן אותו.

5. מכינים סירופ סוכר: בסיר מביאים את כל מרכיבי הסירופ לרתיחה. מבשלים עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.

6. מטגנים את העטייף: מחממים שמן לטיגון עמוק (190 מעלות) ומטגנים את הכיסונים במשך 2-3 דקות עד שהם משחימים. מוציאים את הכיסונים הרותחים ישר לתוך הסירופ הקר, אפשר גם לאפות בתנור במקום לטגן.


1 2 3 4 5
דרגו!
דירוג הגולשים: (2 מדרגים)


תגובות

הוספת תגובה


מתכונים חדשיםקו מפריד
arrow מרק סלק ותמר הנידי
arrow מתכון לעוף צלוי ברוטב דבש חרדל
arrow בשר וירקות מוסתרים לילדים שאוכלים רק פחמימות
arrow פרגית עם ירקות ואורז
arrow מרק אפונה פרווה

תגובות חדשותקו מפריד
מרק אפונה פרווה
פשוט מרק...
פנקייק
יצא מעולה...
בלינצ'ס גבינה שחור לבן
נראה טוב!
תחרות המתכונים לפסח 2013
למה אי אפשר...
תחרות המתכונים לפסח 2013
היי תמר

חדשים בקהילהקו מפריד

nisim
nisim
ThaCype
ThaCype
Darrylquams
Darrylquams

כל חברי הקהילה  arrows
קו מפריד