כיצד ניתן לשדרג מתכון עוף בתנור?

עוף הוא אחד מסוגי הבשר הנפוצים ביותר במטבחים ויש אין ספור מתכונים של עוף בתנור, במחבת, בסיר ומה לא

מתכונים עוף בתנור נחלקים לכמה סוגים יש כאלה שמבושלים בתבנית ומחולקים לחלקים שונים ויש כאלה המבושלים בתנור בשלמותם עם או בלי תוספות שונות. יש מתכונים עוף שמבושלים בתוך סיר קדירה בתנור או בתבניות עמוקות. יש מתכונים עוף שמבושלים בתנור בליווי ירקות, אורז, תפוחי אדמה וכיוצא באלה.

עוף בתנור ניתן לשדרוג בכמה צורות ובכמה אופנים. אחת הצורות הנפוצות היא על ידי הוספת תבלינים לבישול עופות בתנור. עדות שונות משתמשות בתבלינים המאפיינים אותם והאנשים מן העדה לעולם יגידו שבלי התבלינים שלהם אין לאוכל טעם. תבלינים כמו קארי או כורכום בעדות מסוימות מחויבים להיות במתכוני עוף אחרת הוא ייתפס כחסר טעם. אבל האמת היא שלא התבלינים לבדם עושים את ההבדל, אלא צורת הבישול, זמן הבישול והתוספות השונות שמשפרות ומשדרגות את הטעם ללא הכר.

עוף בתנור עם סויה, דבש וקטשופ

אחד המתכונים הנפלאים של עוף בתנור שיכול לשדרג לכם את טעם העוף הרגיל והסטנדרטי הוא מתכון עוף זה. זהו אחד ממתכוני העוף הקלים להכנה, אך טעמו כה משובח שניתן להאכיל בהם חבורת ילדים רעבים תוך זמן קצר במיוחד. כל שצריך הוא קערה בינונית ובתוכה לערבב כף גדושה של דבש, כף של קטשופ (לא חריף) ושתי כפות של רוטב סוייה. לקנות 8 כרעיים של עוף ולבקש מהקצב שיפריד ושינקה את השומן. בעזרת הידיים והאצבעות למשוח את חלקי העוף השונים (גם מתחת לעור וגם בתוך הבשר) ולהניח בתבנית עם החלק של העור כלפי מטה. לחמם תנור ל 180 מעלות ולהכניס התבנית ל20 דקות. להפוך את העופות ולצלות עוד 25 דקות נוספות. להוציא ולהגיש חם.

עד כמה שמתכון זה נשמע קל ופשוט להכנה, אם תקפידו על ההכנה ולא תוסיפו דבר "כדי לשפר את הטעם" תקבלו עוף משודרג בתנור. מתכון נוסף וקל להכנה הוא עוף עם רוזמרין בתנור.

עוף עם רוזמרין בתנור

מתכון זה אולי עוד יותר פשוט להכנה מהקודם אבל לא פחות טעים. מתכון זה מבוסס על שיטת צלייה אחרת בתנור – צלייה בכלי סגור עם נייר כסף. צלייה כזו אורכת יותר זמן מצלייה פתוחה בתנור אבל התוצאה היא עוף רך וטעים.

איך זה נעשה: מפרקים עוף לשמונה חלקים ומניחים בכלי עמוק המיועד לצלייה בתנור. שופכים מעל לכל שליש כוס שמן זית משובח וזורים מעט מלח ופלפל גרוס. מפזרים חופן סוכר וכמות גדושה של רוזמרין טרי או יבש. מכסים הכלי בנייר כסף וצולים שעתיים בחום גבוה (200 מעלות מעלה). לאחר שעתיים מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כמה דקות עד להשחמת העופות. המתכון מצויין גם עם בטטות פרוסות. בתיאבון

שתפו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

המלצת קריאה

עוד מהבלוג שלנו