מחפשים מתכון לפיצה?

אין ספק שפיצה יכולה להיות מאכל מנצח, וזאת משום שאין אדם שלא אוהב אותה.
ילדים ומבוגרים כאחד נהנים מאד מהפיצה, והיא יכולה להיות גם מנה נהדרת לצמחונים. נוסף על כך, מדובר על מאכל עממי, שאפשר גם להכין בבית במידה ורוצים.
יתרון נוסף של הפיצה, הוא בכך שאפשר לשים עליה תוספות שונות, וכך ליצור פיצות בטעמים משתנים לפי בחירתכם וטעמכם האישי.
לכן, אנו מציגים לכם מתכון לפיצה שיוכל לשמש אתכם מתי שתרצו להכין את המאכל המדהים והטעים.

המרכיבים הנדרשים

  • ק"ג אחד של קמח
  • שקית אחת של שמרית
  • 25 גרם של משפר אפיה
  • כפית סוכר
  • שתי כפיות מלח
  • שתי כוסות מים
  • חצי כוס שמן זית

לרוטב –

  • שן שום (אפשר גם קפוא)
  • כפית מלח
  • שלוש כפות שמן זית
  • קופסה אחת של עגבניות מרוסקות (לא להתבלבל עם רסק עגבניות)
  • תוספות שונות לפי בחירה – בצל, פטריות, תירס, טונה, זיתים, אנשובי, וכיו"ב כיד הדמיון הטובה.

אופן ההכנה

  1. מכניסים לתוך קערה את כל המרכיבים של הבצק למעט המים עצמם – כך אתם מכניסים את הקמח, השמרית, משפר אפיה, שמן, סוכר, ומלח. מתחילים ללוש, תוך כדי הוספת המים באופן איטי.
  2. יש להוסיף את המים באופן הדרגתי בלבד, ובכל פעם לבדוק האם הכמות היא מספיקה.
  3. אם הבצק נעשה רך לפני שסיימתם את שתי הכוסות הדבר תקין ואי צורך להוסיף עוד.
  4. לחילופין, אם הוספתם שתי כוסות והבצק עדיין לא רך דיו, אפשר להוסיף עוד חצי כוס נוספת באופן הדרגתי, ולראות מה התוצאה שמתקבלת.
  5. בסופו של דבר – פשוט תראו כיצד הבצק מגיב.
  6. לאחר מכן יש להניח את הבצק בתוך קערה ולתת לו לתפוח במשך 20-25 דקות.
  7. אחר מכן מומלץ לחלקו לשני חלקים שונים.
  8. לאחר מכן, יש להתחיל ברידוד הבצק. הרידוד צריך להתבצע היטב, והבצק צריך להיות דק ולהגיע לעובי מקסימלי של 0.5 ס"מ. במידה ורוצים בצק פיצה עבה יותר או דק יותר, כמובן שיש לרדד בהתאם, אם כי זהו העובי האידאלי.
  9. לאחר מכן מערבבים את כל המרכיבים של הרוטב ביחד, ומורחים על הבצק. שימו לב שאתם מוזמנים לשים כל תוספת שרק תרצו על הבצק.
  10. לאחר מכן שמים את הבצק על תבנית האפיה, ומכסים אותה במשך 20 דקות ונותנים לו לתפוח עוד קצת.
  11. בשלב האחרון מכניסים את הבצק לתוך תנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות, ומחממים במשך 30 דקות.

תוצאות שהן תמיד מדהימות

היתרון במימוש של מתכון לפיצה הוא כמובן שאין כמו ההרגשה של הכנת אוכל מעשה ידכם, וכאשר מדובר על מתכון לפיצה אין שום ספק שבסופו של יום המאכל גם ייחטף במהירות מהמגשים שלכם.
הפיצה יכולה להתאים בתור חטיף טעים, או אפילו בתור ארוחת צהריים או ערב.
ואם לא בא לכם להכין, תמיד תוכלו להתפנק ולהזמין.

שתפו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצת קריאה

עוד מהבלוג שלנו