מרכיבים
- לגולש
- בשר גולש – חצי קילו – חתוך לקוביות
- בצלים – 2 קצוצים
- עגבניות – 2
- פלפל ירוק – 1
- פלפל אדום – 1
- פטריות – חצי סלסלה
- שום כתוש – 2 שיניים
- מלח גס – לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
- פפריקה מתוקה – 2 כפות גדושות
- לכופתאות
- קמח – 200 גרם
- ביצים – 2
- שמן קנולה – 2 כפיות
- מלח – מעט
אופן ההכנה
אופן הכנת הגולש:
- חולטים את העגבניות במים רותחים ל – 5 דקות ומוציאים את הקליפה.
- חותכים את העגבניות לרוחב (כלומר מהצד ולא מהשפיץ) ועם כפית מוציאים את הגרעינים.
- חותכים את העגבניה לקוביות לא קטנות מדי (1*1) ושמים בקערה בצד.
- שוטפים את הפטריות מהאדמה והלכלוך ומורידים להם את קצה הרגל.
- חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי ס"מ ושמים בקערה בצד.
- בסיר גדול עם תחתית עבה מחממים את שמן הקנולה.
- מטגנים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו – ומוציאים אותו מהסיר לקערה.
- באותו השמן בסיר מטגנים את הבצל והפלפלים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב ומחזירים את הבשר פנימה.
- מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
- מוסיפים את המים (או הציר) עד לכיסוי הבשר, מוסיפים את העגבניה – ומביאים את הכל לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה מאוד (שהתבשיל יבעבע קלות ולא יותר) כשעתיים. אם המים מתאדים מדי – הוסיפו עוד.
- מוסיפים את הפטריות יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
- מבשלים עוד שעה וחצי עד שהבשר מתרכך לחלוטין.
- בינתיים – מכינים את הכופתאות.
אופן הכנת הכופתאות:
- שמים במיקסר את הקמח הביצים והמלח.
- תוך כדי ערבוב מוסיפים מעט מים עד שמתקבל בצק חלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה לחצי שעה.
- אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר.
- מרתיחים בסיר מים עם כפית שמן וכפית מלח.
- בעזרת 2 כפות מכניסים חתיכות בצק למים הרותחים.
- אחרי שכל הכופתאות במים – מביאים הכל לרתיחה חוזרת.
- אחרי שהמים רתחו – הכל מוכן ובעזרת מסננת מוציאים את הכופתאות.
עושים איחוד מרק הגולש לבין הכופתאות בקערה אחת, מוספים כף ומגישים ביום חורפי או סתם ככה.