מרק סלק ותמר הנידי

מתקבל מרק/נזיד סמיך אדום, חמוץ מתוק ממש מעדן

מרכיבים

  • 4 סלק
  • 2 בצל
  • 1 כוס אורז
  • 1 כרפס עלים
  • 1/2 חבילה נענע
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 2 כפות רכז תמר הינדי
  • 2 כפות סוכר
  • 1.1/2 כפות מלח
  • 1 מיץ מלימון טבעי
  • 250 גרם בשר טחון
  • 1/4 פלפל שחור
  • 1 פרוסה לחם לבן
  • 1/4 כפית בהרט

אופן ההכנה

אופן הכנה הקציצות :
נרטיב את פרוסת הלחם במים, נסחט היטב , בקערה נשים בשר טחון, את הלחם שסחטנו , בצל מגורד, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט לקציצות, נערבב היטב וניצור קציצות לשמור במקרר.

אופן הכנה מרק:
1. שוטפים היטב את הסלרי, נענע, פטרוזיליה וכוסברה (אני משרה במים לאחר השטיפה כ-5 דקות ומייבשת )
וקוצצים דק.
2. מקלפים את כל הסלק (רצוי בתוך שקית על מנת לא ללכלך ) מגרדים 3 סלקים גס בצלחת עמוקה, את הסלק הנוסף חותכים לרבעים .
3. בסיר גדול כ-7 ליטר שמים 2 כפות שמן מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט על להבה בינונית, מוסיפים סלק מגורד וחתוך , מוסיפים את הירק הקצוץ , 4. מוסיפים כוס אורז (אין צורך לשטוף ) מערבבים וממלאים מים כ-3/4 מהסיר מביאים לרתיחה,
5.מוסיפים 1 כף מלח, 2 כפות סוכר, מיץ מלימון קטן ו- 2 כפות רוטב תמר הינדי, מבשלים כ-שעה וחצי על אש בינונית ומכסה חצי סגור מדי פעם מערבבים , לאחר שעה וחצי המרק הסמיך (לא רואים את האורז) יש לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך, המרק צריך להיות חמוץ מתוק (יותר חמוץ) מוסיפים את הקציצות שהכנו ומבשלים עוד כ-1/2 שעה מכבים את האש (בסוף הבישול אני מוציאה את רבעי הסלק מהמרק ומגרדת אותם לתוך המרק (זהירות זה חם ) כך צבע המרק נעשה אדום יותר).

שתפו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצת קריאה

עוד מהבלוג שלנו