פיתות תימניות מקמח מלא

כמות: בערך כ 12 פיתות.

מרכיבים

  • 1 ק"ג קמח מלא
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • כ4.5 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 אבקת אפיה

אופן ההכנה

1. בקערה מתסיסים שמרים, 2 כוסות מים וסוכר
2. לאחר תסיסה מוסיפים אפיה.
3. מוסיפים קמח ומתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים עוד 1.5 כוסות מים.
4. מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש
5. ממשיכים ללוש ומוסיפים עוד נוזלים, הבצק צריך להיות רך מאוד.
6. מתפיחים את הבצק ל10 דק', לשים פעם אחת ומתפיחים שוב לשעה.
7. מכינים קערית מים, ומחבת גריל חשמלי (כאשר הצד העליון מחובר לחשמל והצד התחתון על הגז.
8. מרטיבים ידיים וקורצים עיגול (גודל של כדור טניס) משטחים במחבת התחתון ומותחים\פותחים את הבצק עם הידיים והאצבעות לעיגול, סוגרים את המכסה גריל ל2 דק'.
מוציאים החוצה.

כמות: בערך כ 12 פיתות.

שתפו:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מהבלוג שלנו