פשטידת בטטה מוצלחת

זמן הכנה: 30-60 דקות
רמת קושי: בינוני
כשרות: כשר חלב

מרכיבים

  • 4 בטטות (בינוניות יפות ובשלות (אך לא בשלות מדי))
  • 3 ביצים
  • 1 גביע גבינה לבנה (לפחות 5%)
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 200 גרם גבנ"צ (גבינה מגוררת (מכל סוג – צהובה או בולגרית או אפילו משולב))
  • 1 כוס קמח (או חצי כוס קמח וחצי כוס פירורי לחם)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 שמנת לבישול (מעט, לא חובה)
  • תבלינים: אבקת מרק בצל, פטרוזיליה יבשה, פפריקה אדומה מתוקה, אגוז מוסקט, טימין, אורגנו וגבינת פרמז'ן

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הבטטות קלופות ופרוסות עד לריכוכן.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים והתבלינים מלבד גבינת הפרמזן.
  3. מסדרים בתבנית את הבטטות והתערובת: או בשכבות לאוהבי הסדר, או במעורבב לאוהבי הטעמים המשתלבים.
  4. מפזרים מעל הכל פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.
  5. מי שרוצה לשדרג את הפשטידה ולהפוך אותה לפשטידת בטטה עם ירקות יוכל לשלב בתערובת ירקות קצוצים. הירקות המשתלבים היטב עם טעמן של הבטטות, עם מרקם הפשטידה ועם טעמן של הגבינות הנהדרות הם ירקות שורש, אספרגוס, עשבי תיבול (תרד, עירית, בזיליקום), פטריות, שום, גזר, תפוחי אדמה, ברוקולי, קישואים, כרובית ואפילו חצילים.

שתפו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצת קריאה

עוד מהבלוג שלנו