בלינצ'ס גבינה שחור לבן

מתכון מאמא עם שדרוגים שלי

זמן הכנה:
רמת קושי: קל
כשרות: כשר חלבי

מרכיבים

לבלינצ'ס:

    • 1 כוס קמח
    • 2 כפות סוכר
    • 1 ביצה
    • 1 ו1/4 כוס חלב (או חלב+מים)
    • 2 כפות שמן
    • כפית תמצית וניל
    • מעט קקאו

למילוי:

  • 250 גר' גבינה לבנה (אפשר פחות)
  • 1/2 כוס סוכר
  • צימוקים (לא חובה)
  • קינמון (לא חובה)
  • תמצית וניל, תמצית רום

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח והסוכר.
2. טורפים את הביצה בנפרד
3. מוסיפים לביצה את החלב, השמן ותמצית הוניל.
4. מוסיפים את הנוזלים לקמח וטורפים היטב שלא יהיו גושים.
5. מחצית מהכמות מעבירים לכלי נפרד ומוסיפים מעט קקאו, מערבבים היטב. במקום ללכלך שתי קערות – אפשר לטגן מחצית מהכמות, ואז להוסיף קקאו לכמות שנשארה וממשיכים לטגן.
6. מחממים מחבת היטב עם מעט שמן, מרימים את המחבת מהאש, בעזרת מצקת קטנה יוצקים מעט מהבלילה למחבת, מסובבים את המחבת לכל הצדדים כך שהבלילה תכסה את המחבת בשכבה דקה. מטגנים מצד אחד עד שהבלילה יציבה, הופכים לצד השני ומטגנים עוד כמה שניות.
7. מוציאים את עלה הבלינצ'ס לצלחת שטוחה וממשיכים לטגן את העלה הבא.
8. מערבבים את כל חומרי המילוי.
9. שמים מעט גבינה בשליש התחתון של הבלינצ'ס, מכסים בשליש בלינצ'ס, סוגרים משני הצדדים וממשיכים לקפל או לגלגל את הבלינצ'ס.
10. מכניסים למקרר עד שהגבינה מתייצבת. מגישים קר, אפשר לקשט בקצפת או סירופ שוקולד.

שתפו:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מהבלוג שלנו