מרק גולש עם כופתאות

לפני שנים, סיפרה לי אשתי שבמשפחתה מי שהיה לו יומולדת בחר מה תהיה הארוחה המשפחתית. היא בקשה מסבתה שתכין גולש עם דאמפלינגס - מאכל מזרח אירופאי מסורתי של בשר גולש, פלפלים וכופתאות בצק. התבשיל מתובל מאוד כיאות למטבח המזרח אירופאי - טעים מאוד ומזין. את הסיפור סיפרה בצער כיוון שמאז שסבתה נפטרה אבד המתכון ומאז היא מתגעגעת לתבשיל. אז שינסתי מותניים, עד שמצאתי את המתכון המקורי ברשת. עשיתי בו קצת שינויים (שם השתמשו בחזיר) ולהפתעתה המתכון היה מדוייק כמעט לחלוטין.

מרכיבים

  • לגולש
    • בשר גולש – חצי קילו – חתוך לקוביות
    • בצלים – 2 קצוצים
    • עגבניות – 2
    • פלפל ירוק – 1
    • פלפל אדום – 1
    • פטריות – חצי סלסלה
    • שום כתוש – 2 שיניים
    • מלח גס – לפי הטעם
    • פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
    • פפריקה מתוקה – 2 כפות גדושות
  • לכופתאות
    • קמח – 200 גרם
    • ביצים – 2
    • שמן קנולה – 2 כפיות
    • מלח – מעט

אופן ההכנה

אופן הכנת הגולש:

  1. חולטים את העגבניות במים רותחים ל – 5 דקות ומוציאים את הקליפה.
  2. חותכים את העגבניות לרוחב (כלומר מהצד ולא מהשפיץ) ועם כפית מוציאים את הגרעינים.
  3. חותכים את העגבניה לקוביות לא קטנות מדי (1*1) ושמים בקערה בצד.
  4. שוטפים את הפטריות מהאדמה והלכלוך ומורידים להם את קצה הרגל.
  5. חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי ס"מ ושמים בקערה בצד.
  6. בסיר גדול עם תחתית עבה מחממים את שמן הקנולה.
  7. מטגנים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו – ומוציאים אותו מהסיר לקערה.
  8. באותו השמן בסיר מטגנים את הבצל והפלפלים עד שהבצל נהיה שקוף.
  9. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב ומחזירים את הבשר פנימה.
  10. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
  11. מוסיפים את המים (או הציר) עד לכיסוי הבשר, מוסיפים את העגבניה – ומביאים את הכל לרתיחה.
  12. מבשלים על אש נמוכה מאוד (שהתבשיל יבעבע קלות ולא יותר) כשעתיים. אם המים מתאדים מדי – הוסיפו עוד.
  13. מוסיפים את הפטריות יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
  14. מבשלים עוד שעה וחצי עד שהבשר מתרכך לחלוטין.
  15. בינתיים – מכינים את הכופתאות.

אופן הכנת הכופתאות:

  1. שמים במיקסר את הקמח הביצים והמלח.
  2. תוך כדי ערבוב מוסיפים מעט מים עד שמתקבל בצק חלק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה לחצי שעה.
  4. אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר.
  5. מרתיחים בסיר מים עם כפית שמן וכפית מלח.
  6. בעזרת 2 כפות מכניסים חתיכות בצק למים הרותחים.
  7. אחרי שכל הכופתאות במים – מביאים הכל לרתיחה חוזרת.
  8. אחרי שהמים רתחו – הכל מוכן ובעזרת מסננת מוציאים את הכופתאות.

 

עושים איחוד מרק הגולש לבין הכופתאות בקערה אחת, מוספים כף ומגישים ביום חורפי או סתם ככה.

שתפו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצת קריאה

עוד מהבלוג שלנו